Răspuns :
3^(n-5)=(3^4)^9:(3^4)^5
3^(n-5)=3^36:3^20
3^(n-5)=3^16⇒ n-5=16⇒ n=21
am folosit formulele
(a^m)^n=a^m*n
a^m : a^n=a^(m-n)
3^(n-5)=3^36:3^20
3^(n-5)=3^16⇒ n-5=16⇒ n=21
am folosit formulele
(a^m)^n=a^m*n
a^m : a^n=a^(m-n)
3^(n-5)=(3^4)^9:(3^4)^5
3^(n-5)=3^36:3^20
3^(n-5)=3^16⇒ n-5=16⇒ n=21
3^(n-5)=3^36:3^20
3^(n-5)=3^16⇒ n-5=16⇒ n=21
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.