Răspuns :
a - b = 25
3a + b = 375
a = 25 + b
inlocuim pe a in a 2-a ecuatie
3(25 + b)+ b = 375
75 + 3b + b = 375
4b = 375 - 75
b = 300 : 4
b = 75
a = 25 + 75
a = 100
3a + b = 375
a = 25 + b
inlocuim pe a in a 2-a ecuatie
3(25 + b)+ b = 375
75 + 3b + b = 375
4b = 375 - 75
b = 300 : 4
b = 75
a = 25 + 75
a = 100
a-b=20
b+3a=375=> b= 375-3a
--------------
a=?
b=?
-------
a-375-3a=20
3a-a=20+375
2a= 395
a= 395:2
a=197,5
b= 375-3x 197,5
b= 218
b+3a=375=> b= 375-3a
--------------
a=?
b=?
-------
a-375-3a=20
3a-a=20+375
2a= 395
a= 395:2
a=197,5
b= 375-3x 197,5
b= 218
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.