a) E(x)=x^3-2x^2-x+2=x^2*(x-2)-(x-2)=(x-2)(x^2-1)=(x-2)(x-1)(x+1) b) E(-3)=(-3-2)(-3-1)(-3+1)=(-5)(-4)(-2)= - 40 c) E(√2)=(√2-2)[(√2)²-1]=(√2-2)(2-1)=√2-2 E(-√2)=(-√2-2)[(-√2)²-1]=(-√2-2)(2-1)=-√2-2= - (√2+2) E(√2)xE(-√2)=(√2-2)*[- (√2+2)]= - (√2-2)(√2+2)= - [(√2)²-2²]=-(2-4)= - (-2)=2 care e un nr. natural
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.