Răspuns :
[tex] ( \sqrt{2} + \sqrt{3} )^{2}= ( \sqrt{2} )^{2}+2* \sqrt{2} * \sqrt{3} + ( \sqrt{3} )^{2} =2+2* \sqrt{6} +3=5+2* \sqrt{6} [/tex]
[tex] ( \sqrt{6}-1 )^{2}= ( \sqrt{6} )^{2} -2* \sqrt{6} *1+ 1^{2} =6-2* \sqrt{6} +1=7-2* \sqrt{6} [/tex]
Media aritmetica are formula: [tex]medaritm= \frac{a+b}{2} [/tex], iar la noi [tex] a=( \sqrt{2} + \sqrt{3} )^{2} [/tex] si [tex] b=( \sqrt{6}-1 )^{2} [/tex].
Deci [tex]medaritm= \frac{5+2 \sqrt{6}+7-2\sqrt{6} }{2} = \frac{12}{2} =6[/tex]
[tex] ( \sqrt{6}-1 )^{2}= ( \sqrt{6} )^{2} -2* \sqrt{6} *1+ 1^{2} =6-2* \sqrt{6} +1=7-2* \sqrt{6} [/tex]
Media aritmetica are formula: [tex]medaritm= \frac{a+b}{2} [/tex], iar la noi [tex] a=( \sqrt{2} + \sqrt{3} )^{2} [/tex] si [tex] b=( \sqrt{6}-1 )^{2} [/tex].
Deci [tex]medaritm= \frac{5+2 \sqrt{6}+7-2\sqrt{6} }{2} = \frac{12}{2} =6[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.