Răspuns :
mg=√3 ^x *9^y
mg=√ 3^(y+1) *(3²)^y
mg=√ 3^y *3 *3^2y
√3^y *3 * 3^2y =9 |²
3^3y *3 =81
3^3y=27
3^3y=3³
3y=3
y=1
x=1+1=2
mg=√ 3^(y+1) *(3²)^y
mg=√ 3^y *3 *3^2y
√3^y *3 * 3^2y =9 |²
3^3y *3 =81
3^3y=27
3^3y=3³
3y=3
y=1
x=1+1=2
sqrt(3^x*9^y)=9
3^x*9^y=81
3^x*3^y*3^y=81
x=y+1
Inlocuim x cu y+1:
3^x=3^x*3
3^y*3*3^y*3^y=81
3^y=t
3t*t^2=81
3t^3=81
t^3=27
t=3 3^y=3 rezulta ca y=1
x=y+1
x=1+1=2
3^x*9^y=81
3^x*3^y*3^y=81
x=y+1
Inlocuim x cu y+1:
3^x=3^x*3
3^y*3*3^y*3^y=81
3^y=t
3t*t^2=81
3t^3=81
t^3=27
t=3 3^y=3 rezulta ca y=1
x=y+1
x=1+1=2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.