Răspuns :
1) [tex](a-b)^{2013}+(b-a)^{2013}=(a-b)^{2013}+[-(a-b)]^{2013}=\\=(a-b)^{2013}-(a-b)^{2013}=0[/tex]
2)
[tex]\sqrt{12}\cdot\sqrt{6}+\frac{\sqrt{54}}{\sqrt{27}}-\frac{\sqrt{100}}{\sqrt{50}}+\sqrt{11}\cdot\sqrt{22}=\\=2\sqrt{3}\sqrt{2}\sqrt{3}+\sqrt{\frac{54}{27}}-\sqrt{\frac{100}{50}}+\sqrt{11}\sqrt{2}\sqrt{11}=\\=6\sqrt{2}+\sqrt{2}-\sqrt{2}+11\sqrt{2}=17\sqrt{2}[/tex]
3)
[tex]|-2\sqrt{3}|=2\sqrt{3}[/tex]
[tex]|1-\sqrt{3}|=\sqrt{3}-1[/tex]
[tex]|-3\sqrt{4}|=6[/tex]
Atunci expresia este egală cu
[tex]2\sqrt{3}-(\sqrt{3}-1)+6=2\sqrt{3}-\sqrt{3}+1+6=\sqrt{3}+7[/tex]
2)
[tex]\sqrt{12}\cdot\sqrt{6}+\frac{\sqrt{54}}{\sqrt{27}}-\frac{\sqrt{100}}{\sqrt{50}}+\sqrt{11}\cdot\sqrt{22}=\\=2\sqrt{3}\sqrt{2}\sqrt{3}+\sqrt{\frac{54}{27}}-\sqrt{\frac{100}{50}}+\sqrt{11}\sqrt{2}\sqrt{11}=\\=6\sqrt{2}+\sqrt{2}-\sqrt{2}+11\sqrt{2}=17\sqrt{2}[/tex]
3)
[tex]|-2\sqrt{3}|=2\sqrt{3}[/tex]
[tex]|1-\sqrt{3}|=\sqrt{3}-1[/tex]
[tex]|-3\sqrt{4}|=6[/tex]
Atunci expresia este egală cu
[tex]2\sqrt{3}-(\sqrt{3}-1)+6=2\sqrt{3}-\sqrt{3}+1+6=\sqrt{3}+7[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.