Răspuns :
a+b=27
a=b+3 rezulta ca b+b+3=27
2b+3=27
2b=27-3=24
b=24:2
b=12
a=12+3=15
a=b+3 rezulta ca b+b+3=27
2b+3=27
2b=27-3=24
b=24:2
b=12
a=12+3=15
a+b=27
a=b-3
Deci daca inlocuim in prima b-3+b=27 Adica 2xb=30 Deci b=15 => a=12
Ti-am facut si niste segmente in poza. Ca sa aflii b iti iei datoria de 3 pe care ai puso. 15-3=12 si ai aflat.
a=b-3
Deci daca inlocuim in prima b-3+b=27 Adica 2xb=30 Deci b=15 => a=12
Ti-am facut si niste segmente in poza. Ca sa aflii b iti iei datoria de 3 pe care ai puso. 15-3=12 si ai aflat.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.