👤

E(x)=(2suprax-2 + xsupra x+2) :x²+4 supra x²-x-2 ,x ∈ R\ {-2;-1;2}


Răspuns :

x²-x-2=(x-2)(x+1) (aplici delta)
amplifici 
2/(x-2) cu x+2 =>(2x+4)/(x-2)(x+2) 
amplifici x/(x+2) cu x-2 =>x²-2x/(x-2)(x+2)
2suprax-2 + xsupra x+2=(2x+4)/(x-2)(x+2) +x²-2x/(x-2)(x+2)=(x²+4)/(x-2)(x+2)
E(x)=(x²+4)/(x-2)(x+2) * (x²+4)/(x-2)(x+1)
E(x)=(x+1)/(x+2)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari