Se notează [tex]f(x)=y[/tex] și se află x în funcție de y. [tex]x+1=y\Rightarrow x=y-1[/tex]. Deci [tex]f^{-1}:(1,\infty)\to (0,\infty), \ f^{-1}(y)=y-1[/tex]. Putem schimba litera variabilei din y în x. Deci [tex]f^{-1}(x)=x-1[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.