Răspuns :
√8=2√2
√18=3√2
3(2√2-5x)-2(3x√2 -4)= 2x-6√2 -8x-10
6√2 -15x -6x√2+8= -6x -6√2 -10
-15x -6x√2 +6x = -6√2 -10 -8 -6√2
-9x -6x√2 = -12√2 -18 |:(-3)
3x +2x√2 = 4√2 +6
3x=6 =>x=2
2x√2= 4√2
2x=4 =>x=2
√18=3√2
3(2√2-5x)-2(3x√2 -4)= 2x-6√2 -8x-10
6√2 -15x -6x√2+8= -6x -6√2 -10
-15x -6x√2 +6x = -6√2 -10 -8 -6√2
-9x -6x√2 = -12√2 -18 |:(-3)
3x +2x√2 = 4√2 +6
3x=6 =>x=2
2x√2= 4√2
2x=4 =>x=2
3(√8-5x)-2(x√18-4)=2(x-3√2)-2(4x+5)
3(2√2 - 5x) - 2(3x√2 - 4) = 2(x - 3√2) - 2(4x + 5)
6√2 - 15x - 6x√2 + 8 = 2x - 6√2 - 8x - 10
-9x - 6x√2 = -18 - 12√2 l * (-1)
9x + 6x√2 = 18 + 12√2
3x(3 + 2√2) = 6(3 + 2√2)
[tex]x= \frac{6(3 + 2 \sqrt{2})}{3(3 + 2 \sqrt{2})} = \frac{6}{3}=2 [/tex]
x = 2
3(2√2 - 5x) - 2(3x√2 - 4) = 2(x - 3√2) - 2(4x + 5)
6√2 - 15x - 6x√2 + 8 = 2x - 6√2 - 8x - 10
-9x - 6x√2 = -18 - 12√2 l * (-1)
9x + 6x√2 = 18 + 12√2
3x(3 + 2√2) = 6(3 + 2√2)
[tex]x= \frac{6(3 + 2 \sqrt{2})}{3(3 + 2 \sqrt{2})} = \frac{6}{3}=2 [/tex]
x = 2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.