Răspuns :
aducem la acelasi numitor comun : x-4<2x ≤ 10-2x ; x> -4 si 4x ≤ 10 x ≤ 2.5
rezulta ca x ∈ { -3, -2, -1, 0, 1, 2}
rezulta ca x ∈ { -3, -2, -1, 0, 1, 2}
(x-4)/2 < x ≤ 5-x aducem la acelasi numitor
x-4 < 2x ≤ 10-2x |-4
x < 2x-4 ≤ 6-2x
2x-4 ≤ 6-2x
2x +2x ≤ 6+4
4x ≤ 10 |:2
2x ≤ 5
x ≤ 5/2
x ≤ 2,5
x ∈ Z => x∈ (-α; 2]
x-4 < 2x ≤ 10-2x |-4
x < 2x-4 ≤ 6-2x
2x-4 ≤ 6-2x
2x +2x ≤ 6+4
4x ≤ 10 |:2
2x ≤ 5
x ≤ 5/2
x ≤ 2,5
x ∈ Z => x∈ (-α; 2]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.