Răspuns :
[tex]\dfrac{2^{40}+2^{39}+2^{38}}{7}=\dfrac{2^{38}(2^2+2+1)}{7}=2^{38}=(2^{19})^2[/tex]
[tex] (2^{40} + 2^{39} + 2^{38}):7=2^{38}*(2^{2}+2^{1}+2^{0}):7=[/tex]
[tex]=2^{38}(4+2+1):7=2^{38}*7:7=2^{38}= 2^{19*2}= (2^{19})^{2} cctd[/tex]
[tex]=2^{38}(4+2+1):7=2^{38}*7:7=2^{38}= 2^{19*2}= (2^{19})^{2} cctd[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.