Răspuns :
In ΔMNP, isoscel cu baza NP avem:
MN = MP
<MNP = <MPN
Analizam triunghiurile: ΔMNQ si ΔMPR
MN ∈ MNQ = MP ∈ MPR (ca laturi egale ale triunghiului isoscel ΔMNP)
NQ = PR (din enunt)
<MNQ (ca unghi suplementar al unghiului <MNP) = <MPR (Ca unghi suplementar al unghiului <MPN) (deoarece <MNP = MPN fiind unghiurile egale ale triunghiului isoscel)
Suntem in cazul LUL de congruenta a triunghiurilor.
=> ΔMNQ ≡ ΔMPR
=> MQ ≡ MR
=> ΔMQR este isoscel deoarece are doua laturi egale MQ si MR
cctd
MN = MP
<MNP = <MPN
Analizam triunghiurile: ΔMNQ si ΔMPR
MN ∈ MNQ = MP ∈ MPR (ca laturi egale ale triunghiului isoscel ΔMNP)
NQ = PR (din enunt)
<MNQ (ca unghi suplementar al unghiului <MNP) = <MPR (Ca unghi suplementar al unghiului <MPN) (deoarece <MNP = MPN fiind unghiurile egale ale triunghiului isoscel)
Suntem in cazul LUL de congruenta a triunghiurilor.
=> ΔMNQ ≡ ΔMPR
=> MQ ≡ MR
=> ΔMQR este isoscel deoarece are doua laturi egale MQ si MR
cctd
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.