Răspuns :
a) f(-1)=4 ⇒ -a+b=4 a=b-4
f(2)=-5 ⇒ 2a+b=-5
2(b-4)+b=-5
2b-8+b=-5
3b=-5+8
3b=3
b=1 ⇒a=1-4 a=-3
b) Gf intersectat cu OX: f(x)=y
y=o ⇒ f(x)=0 -3x+1=0
x=1/3
Gf intersectat cu OY: f(x)=y
x=0 ⇒ f(0)=y y=1
C( 1/3; 1)
Aria=produsul catetelor/2=1/6
c) f(m²)=m-3
-3m²+1=m-3
3m²+m-4=0
Δ=b²-4ac=1+48=49
m1=-b+√Δ/2a=-1+7/6=1
m2=-b-√Δ/2a=-1-7/6=-8/6=-4/3
Nu sunt sigura daca punctul b este bine.
f(2)=-5 ⇒ 2a+b=-5
2(b-4)+b=-5
2b-8+b=-5
3b=-5+8
3b=3
b=1 ⇒a=1-4 a=-3
b) Gf intersectat cu OX: f(x)=y
y=o ⇒ f(x)=0 -3x+1=0
x=1/3
Gf intersectat cu OY: f(x)=y
x=0 ⇒ f(0)=y y=1
C( 1/3; 1)
Aria=produsul catetelor/2=1/6
c) f(m²)=m-3
-3m²+1=m-3
3m²+m-4=0
Δ=b²-4ac=1+48=49
m1=-b+√Δ/2a=-1+7/6=1
m2=-b-√Δ/2a=-1-7/6=-8/6=-4/3
Nu sunt sigura daca punctul b este bine.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.