Răspuns :
x - 2013 = a
1979 - x = a
⇒ x - 2013 = 1979 - x
x + x = 1979 + 2013
2x = 3992
x = 3992 ÷ 2
x = 1996
1979 - x = a
⇒ x - 2013 = 1979 - x
x + x = 1979 + 2013
2x = 3992
x = 3992 ÷ 2
x = 1996
a - 2013 = b
1979 - a = b inlocuim pe b in prima ecuatie
a - 2013 = 1979 - a
2a = 2013 + 1979
2a = 3992
a = 3992 : 2
a = 1996 inlocuim pe a in prima ecuatie
1996 - 2013 = b
- 17 = b
proba : 1996 - 2013 = - 17
- 17 = - 17
si 1979 - 1996 = - 17
- 17 = - 17
1979 - a = b inlocuim pe b in prima ecuatie
a - 2013 = 1979 - a
2a = 2013 + 1979
2a = 3992
a = 3992 : 2
a = 1996 inlocuim pe a in prima ecuatie
1996 - 2013 = b
- 17 = b
proba : 1996 - 2013 = - 17
- 17 = - 17
si 1979 - 1996 = - 17
- 17 = - 17
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.