Răspuns :
E(x)=(x-1-x^2/x+2)*x+2/x-2
{(x-1)( x+2) - x^2/x+2} *x+2/x-2
{x^2+2x-x-2-x^2/x+2}*x+2/x-2
x-2/x+2 * x+2/x-2
E(x)=1
{(x-1)( x+2) - x^2/x+2} *x+2/x-2
{x^2+2x-x-2-x^2/x+2}*x+2/x-2
x-2/x+2 * x+2/x-2
E(x)=1
E(x)= {x-1-x^2/x+2}*x+2/X-2
aducem la acelasi numitor si obtinem:
{(x-1) (x+2) -x^2/x+2}*x+2/x-2
{x^2+2x-x-2-x^2/x+2}*x+2/x-2
x-2/x+2 * x+2 /x-2=1
aducem la acelasi numitor si obtinem:
{(x-1) (x+2) -x^2/x+2}*x+2/x-2
{x^2+2x-x-2-x^2/x+2}*x+2/x-2
x-2/x+2 * x+2 /x-2=1
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.