👤

Aratati ca : [tex] \frac{ x^{2} -6x+9}{ x^{2} -9} = \frac{x-3}{x+3} [/tex]

Răspuns :

x^2-6x+9=(x-3)^2. Adica x^2-2*x*3+3^2

iar x^2-9=(x+3)(x-3).

Fractia va deveni

(x-3)^2    = Se simplifica un x-2 de la umarator cu unul de la numitor si va ramane
(x-3)(x+3)

x-3
x+3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari