Răspuns :
3p+3s=3c=72
c=11+p
2c=6s =>c=3s=11+p
3p+11+p+33+3p=72
7p+44=72
7p=28
p=4
c=15
s=5
c=11+p
2c=6s =>c=3s=11+p
3p+11+p+33+3p=72
7p+44=72
7p=28
p=4
c=15
s=5
3 p + 3 s + 3 c = 72
1 p = 1 c - 11
2 c = 6 s
c = 6 s : 2
c = 3 s inlocuim pe c in a doua ecuatie
1 p = 3 s - 11
3 x (3 s - 11) + 3 s + 3 x 3 s = 72 inlocuim pe p si pe c in prima ecuatie
9 s - 33 + 3 s + 9 s = 72
21 s = 72 + 33
21 s = 105
s = 105 : 21
s = 5
c = 3 s
c = 3 x 5
c = 15
p = 3 s - 11
p = 3 x 5 - 11
p = 4
1 p = 1 c - 11
2 c = 6 s
c = 6 s : 2
c = 3 s inlocuim pe c in a doua ecuatie
1 p = 3 s - 11
3 x (3 s - 11) + 3 s + 3 x 3 s = 72 inlocuim pe p si pe c in prima ecuatie
9 s - 33 + 3 s + 9 s = 72
21 s = 72 + 33
21 s = 105
s = 105 : 21
s = 5
c = 3 s
c = 3 x 5
c = 15
p = 3 s - 11
p = 3 x 5 - 11
p = 4
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.