Răspuns :
a^2 +b^2 -2a+6b+10=0 =>a^2-2a+1+b^2+6b+9=0(pe zece l-am scris ca 1 +9 ca sa ma ajute la formula)=>(a-1)^2+(b+3)^2=>a-1=0 sau b+3=0
a=1 si b=-3
a=1 si b=-3
a²+b² -2a+6b+10=0
=> a²-2a+1+b² +6b+9=0
=> (a-1)²+(b+3)²=0
=> Suma a doua patrate (numere pozitive este 0=> ca numerele sunt 0=>)
=> a-1=0
b+3=0
=> a=1; b=-3
=> a²-2a+1+b² +6b+9=0
=> (a-1)²+(b+3)²=0
=> Suma a doua patrate (numere pozitive este 0=> ca numerele sunt 0=>)
=> a-1=0
b+3=0
=> a=1; b=-3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.