Răspuns :
a) 9(x-2) = - 63
⇒ 9x-18=-63⇒9x=-63+ 18
⇒9x= - 36 ⇒ x = -45 : 9
x = -5 .
b) 2(x+1) =6
2x+2 = 6 ⇒ 2x=6-2
2x=4 ⇒ x = 4:2
⇒ x = 2
⇒ 9x-18=-63⇒9x=-63+ 18
⇒9x= - 36 ⇒ x = -45 : 9
x = -5 .
b) 2(x+1) =6
2x+2 = 6 ⇒ 2x=6-2
2x=4 ⇒ x = 4:2
⇒ x = 2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.