Daca ridici la patrat prima relatie (x+1/x)^2=16, deci x^2+2x*1/x +1/x^2=16, x^2+2+1/x^2=16, x^2+1/x^2=14 Prin inmultirea (x+1/x)*(x^2+1/x^2)=56, deci x^3+x^2*1/x+1/x^2*x + 1/x^2* 1/x=56, x^3+x+1/x+1/x^3=56 si cum x+1/x=4 rezulta x^3+1/x^3=52
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.