Răspuns :
3(x + 2) + 6 = x
3x + 6 + 6 = x
3x - x = -12
2x = -12
x = -12/2
x = -6
verificare
3(x + 2) + 6 = x
3(-6 + 2) + 6 = -6
3*-6 + 3*2 + 6 = -6
-18 + 6 + 6 = -6
-18 + 12 = -6
-6 = -6
3x + 6 + 6 = x
3x - x = -12
2x = -12
x = -12/2
x = -6
verificare
3(x + 2) + 6 = x
3(-6 + 2) + 6 = -6
3*-6 + 3*2 + 6 = -6
-18 + 6 + 6 = -6
-18 + 12 = -6
-6 = -6
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.