Răspuns :
(1+100)*100/2 + (-1-103)*103/2=
=101*50 + (-104)* 103/2=
=5050 -52*103=
=5050-5356=
= -306
=101*50 + (-104)* 103/2=
=5050 -52*103=
=5050-5356=
= -306
in prima paranteza se aduna 100 de numere suma lor fiind x
in a doua paranteza se scad aceleasi 100 de numere diferenta lor fiind -x
de aici rezulta ca : x+(-x)=0
in a doua paranteza se scad aceleasi 100 de numere diferenta lor fiind -x
de aici rezulta ca : x+(-x)=0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.