Răspuns :
a+b+c=60
c=a+b
a-4=b
c=a+a-4
c=2a-4
a+a-4+2a-4=60
4a-8=60
4a=60+8
4a=68
a=17
b=17-4=13
c=17+13=30
c=a+b
a-4=b
c=a+a-4
c=2a-4
a+a-4+2a-4=60
4a-8=60
4a=60+8
4a=68
a=17
b=17-4=13
c=17+13=30
Fie cele 3 numere a, b, c.
a+b+c=60 (1)
c=a+b (2)
a=b+4 (3)
Din relatiile (1) si (2), rezulta ca (a+b)+c=60, c+c=60, 2c=60; rezulta ca c=60/2=30.
Din relatiile (2) si (3), rezulta ca c=(b+4)+b=2b+4; 2b+4=30; 2b=26; b=13
a=c-b=30-13=17
Deci:
a=17
b=13
c=30
a+b+c=60 (1)
c=a+b (2)
a=b+4 (3)
Din relatiile (1) si (2), rezulta ca (a+b)+c=60, c+c=60, 2c=60; rezulta ca c=60/2=30.
Din relatiile (2) si (3), rezulta ca c=(b+4)+b=2b+4; 2b+4=30; 2b=26; b=13
a=c-b=30-13=17
Deci:
a=17
b=13
c=30
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.