👤

Se considera E(x)=[tex](x \sqrt{2} +1)^{2}-(x \sqrt{2} +1)(x \sqrt{2} -2)-2x \sqrt{2} . [/tex] . Aratati ca E(x)=2 pentru orice numar real x .

Răspuns :

E(x)=2x² +2x√2 +1- 2x²+1 -2x√2

 se simplifica fiecare nr cu negativul sau

2x² cu -2x²

2x√2 cu -2x√2

(2x²-2x²) + (2x√2-2x√2) +1 +1

0+0 +1 +1

si da 1+1=2
E(x)= (2x² + 2x√2 + 1) - (2x² - 1) - 2x√2 = 2x² + 2x√2 + 1 - 2x² + 1 - 2x√2 = 2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari