Răspuns :
0,5*(2,5x -12,5)=2,4+2,6
0,5*(2,5x-12,5)=5
2,5x-12,5=10
2,5x=10+12,5
2,5 *x =22,5
x=22,5:2,5
x=9
0,5*(2,5x-12,5)=5
2,5x-12,5=10
2,5x=10+12,5
2,5 *x =22,5
x=22,5:2,5
x=9
le transformii pe toate 5/10(25x/10-125/10)-26/10=24/10
125x/100-625/100-26/10=24/10
aducem la acelsi numitor numitorul comun 100 la24 cu 10 si la 26 tot cu 10
si scapam de numitor
125x-625-260=240
125x=885+240
125x=1125
x=9
125x/100-625/100-26/10=24/10
aducem la acelsi numitor numitorul comun 100 la24 cu 10 si la 26 tot cu 10
si scapam de numitor
125x-625-260=240
125x=885+240
125x=1125
x=9
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.